U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kipcourgette met parmezaanduchesses

30 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom‘ Duchesse (750 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 (kleine) courgettes
  • 1 rode paprika
  • 300 g kipgehakt
  • 300 ml passata met basilicum (gezeefde tomaten)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • Handvol verse kruiden, bijv. basilicum, tijm en/of platte peterselie
  • Rasp, bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rasp de Parmezaanse kaas. Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze met een (thee)lepeltje uit. Snijd 1/3 paprika in piepkleine blokjes. Snijd de rest van de paprika in stukjes van 2 cm.
  • Meng het kipgehakt met de blokjes paprika, een flinke handvol geraspte kaas en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 worstjes van.
  • Leg de courgettehelften op de bakplaat. Vul ze met het kipgehakt. Leg er de aardappelrozetjes en de stukjes paprika omheen. Bestrooi de rozetjes met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de kipcourgettes met de aardappelrozetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de passata. Hak de olijven en de kruiden grof en voeg ze aan de tomatensaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kipcourgettes met de parmezaanduchesses en de tomatenolijvensaus.
  • Strooi wat geraspte Parmezaanse kaas op de duchesses, dan komen ze met een extra krokant korstje uit de oven. De kaas smelt en zorgt voor een prachtig goudbruin dakje op de zachte en romige pureetorentjes.
  • Vega tip: Vervang het kipgehakt door vers vegetarisch gehakt.
  • Tip: Snijd het uitgeholde vruchtvlees van de courgette klein en voeg aan de tomatensaus toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 630 kcal
  • 30 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 59 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen